Rain water drop falling to the city street floor in heavy rain day.

Je waterfactuur halveren? Dat kan met gratis regenwater!

Je waterfactuur halveren?
Dat kan met gratis regenwater!

100 liter drinkwater, dat is het gemiddelde wat een Vlaming dagelijks verbruikt. En dit voor zaken waar je gemakkelijk regenwater voor kan gebruiken. Zo kan je per jaar tot de helft besparen op je waterfactuur.

Regenwater is gratis en gemakkelijk op te vangen. Daarom is het bij nieuwbouw en bepaalde renovatieprojecten verplicht een regenwaterput te installeren.
Je helpt overstromingen te voorkomen, je bent zuinigers met het kostbaar drinkwater en je bespaart op de koop toe ook nog eens op je waterfactuur.

Hoe werkt het opvangen van regenwater?

De regen die op je dak valt, wordt via de dakgoot opgevangen. Dat water loopt naar een waterput of reservoir in plaats van naar de riolering. Een voorfilter houdt bladeren en vuil tegen, een overloop in de regenwaterput voorkomt overstroming in natte periodes. De pomp stuurt het regenwater vervolgens via een leidingennet naar de aftappingen in je huis en tuin.


Waarvoor kan je regenwater gebruiken?

Regenwater kan je gebruiken voor verschillende toepassingen, afhankelijk van het filtersysteem dat je wil gebruiken. Er bestaan verschillende oplossingen om regenwater op te vangen. Zo heb je een regenwaterfilter met UV, dat alle bacteriën dood, regenwaterfilter met 3 filters, regenwaterfilter met 2 filters.Hoe meer filters hoe meer regenwater je kan gebruiken voor verschillende toepassingen.
Zo kan je:

Je auto met regenwater wassen.

Je toiletten spoelen met regenwater.

Je wasmachine laten wassen met regenwater.

Je bad of douche voorzien met regenwater.


Hoeveel drinkwater spaar je uit?

In Vlaanderen betaal je volgens de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) tussen 4,01 euro en 5,56 euro voor 1 kubieke meter (m³) drinkwater, inclusief btw (afhankelijk van je watermaatschappij). Een gezin van 4 personen verbruikt gemiddeld 312 liter water per dag. Of zo’n 115 m³ per jaar. Wat overeenkomt met een jaarfactuur van respectievelijk 461,15 euro en 639,4 euro.

In Brussel betaal je zo’n 4,27 euro per kubieke meter water, in Wallonië is dat gemiddeld 5,05 euro.

Gefilterd regenwater is geschikt voor alle toepassingen waarvoor geen drinkbaar water nodig is, zoals toiletspoeling, je wasmachine, de auto wassen, schoonmaken en je tuin besproeien. Kortom, je zou zo’n 50 procent van je totale waterverbruik kunnen opvangen met regenwater.


Welke oplossing moet ik kiezen om regenwater op te vangen?

Afhankelijk van je wensen en hoe je regenwater wil gebruiken zijn er verschillende oplossingen.

De Rain Water station™ is de ongekende top op het vlak van regenwaterzuivering. Niet alleen de geur en de kleur worden behandeld, maar ook de zuurtegraad van het water wordt d.m.v. mineralen gestabiliseerd. Zo kan je het regenwater gebruiken voor je douche, bad, wasmachine en veel meer.
De Rain Water Station™ is dan ook 100% conform de wetgeving en uitvoerig getest!

De Rain Water System X is de basisfilter voor het behandelen van regenwater. Het houd bladeren en grote stuk vuil uit gefilterde regenwater.

De Rain Water System XL is een 2-staps regenwaterfilter dat grondig vuil, kleur en geur verwijderd.
De Rain Water System XXL zorgt voor een volledige verwijdering van vuil, kleur en geur.

De Rain Water System IX met UV en zonder is een systeem om regenwater te behandelen voor platte daken (roofing, EPDM, bitumen). Door het UV Systeem behandel je ook het water tegen bacteriën.

 

Heb je advies over het opvangen van regenwater nodig?

Bel ons op het nummer: 0800 14 702.
Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze of voorzien je van de juiste informatie.

 

Ik wil advies over het opvangen van regenwater

Deel op social media

Ontdek ook

Advies nodig?
Contacteer ons via

TELEFOON

Ontdek welke waterontharder het beste bij jou past!

Doe de test en krijg een vrijblijvende offerte.