Regen als bron van bruikbaar water

Vorig jaar regende het in België gemiddeld 180 dagen en viel er gemiddeld 815 liter water/m2. Door regenwater op te vangen en doeltreffend te filteren help je de natuur én jezelf. Onze oplossingen transformeren regenwater naar een waardevolle waterbron waar je écht mee aan de slag kunt. Van in je tuin tot in de douche!

Waarom regenwater gebruiken?

Als je de kraan opendraait, lijkt het water te stromen als een onuitputtelijke bron. Toch is slechts 0,3% van het water op aarde vloeibaar én zoet. We springen er dus best zo zuinig mogelijk mee om. Regenwater opvangen en gebruiken is dus niet alleen voordelig, maar je doet er ook de natuur een groot plezier mee. Bovendien is behandeld regenwater bruikbaar voor heel wat toepassingen in het huishouden én heeft het ook enkele belangrijke voordelen. 

Regenwater behandelen doe je beter niet ofwel gewoon goed

Er zijn heel wat systemen op de markt om regenwater te behandelen. Maar om de kosten te drukken, wordt er vaak bespaard op actieve koolstof, een erg belangrijk bestanddeel van het filtratiesysteem. Het heeft het vermogen om verontreiniging zoals pesticiden, chemische elementen en zware metalen aan te trekken en vast te houden. Met onze Rain Water Solutions kan je er zélfs een bad of douche mee nemen. Afhankelijk van jouw behoefte, hebben wij een oplossing op maat, waarmee je bovendien nog fors kan besparen!

Regenwater
Rain Water Station van WaterGenius

Rain Water
Station

De ongekende top op vlak van regenwaterzuivering. Niet alleen de geur en de kleur worden behandeld, maar ook de zuurtegraad van het water wordt d.m.v. mineralen gestabiliseerd. Met een UV-lamp halen we er ook nog de bacteriën uit.

 

Rain Water System XXL

Het efficiënte systeem filtert regenwater met een groot debiet voor intensief gebruik. De grote hoeveelheid actieve koolstof en ultrafijne sedimentfilter behandelen geuren en kleur. Met een UV-lamp halen we er ook nog de bacteriën uit.

Rain Water System XL

De stevige regenwaterfilter die 

geur en kleur onttrekt dankzij een ultrafijne sedimentfilter en het gebruik van hoogwaardige actieve koolstof.

Rain Water System X van WaterGenius

Rain Water System X

 De basisfilter in de

regenwaterbehandeling, die compact is en zorgt voor een zeer fijne filtratie. Deze duofilter bevat 2x zoveel actieve koolstof dan een standaard triplexfilter, 

waardoor geur en kleur uit je regenwater worden gehaald.

Meer weten?

Ontdek wat onze Rain Water Solutions voor jou en je gezin kunnen doen. In onze brochure vind je voordelen, specificaties en de verschillende uitvoeringen van onze oplossingen

Bedankt voor je interesse.

Download PDF