Van leidingwater tot echt lekker, zuiver en zacht water

Producten   /  

Het filteren van leidingwater levert heel wat voordelen op. Voor een maximale meerwaarde gebeurt dat best bij het binnenkomen van de woning.

Gesprek met Peter Houben, CEO  van Watergenius nv

Waarom is het aangeraden om leidingwater te behandelen?

“Leidingwater is per definitie drinkbaar. Watermaatschappijen zorgen er immers voor dat leidingwater voldoet aan alle Belgische normen. Toch spendeert een Belgisch gezin jaarlijks gemiddeld € 1.000 aan flessenwater en zijn slechts weinigen geneigd om leidingwater aan te bieden aan hun bezoekers. Het is namelijk zo dat er zich binnen de normen toch nog minimale hoeveelheden van bv. chloor, kalk en zware metalen in ons leidingwater bevinden.”

“Daarom gaan wij verder dan de standaard. Watergenius heeft een unieke gepatenteerde technologie ontwikkeld die het leidingwater alle behandelingen geeft om te komen tot de kwaliteit van flessenwater. We doen dat bij het binnenkomen van de woning, zodat meteen overal in de woning dezelfde kwaliteit van water beschikbaar is. Het is daarbij belangrijk om de resten van chloor, kalk en zware metalen weg te filteren, maar toch een goede mineraalbalans behouden. Zo komen we in maar liefst negen stappen tot echt lekker, zuiver en zacht leidingwater. Dit ‘Genius Water’ biedt niets dan voordelen.”

peter houben watergenius

Wat zijn de voordelen?

“Kraantjeswater met dezelfde kwaliteit als flessenwater zorgt er voor dat mensen niet meer elke week naar de supermarkt moeten rijden om daar flessen te kopen en die vervolgens mee te zeulen naar huis. Dat verhoogt het comfort én is beter voor het milieu. Daarnaast is het ook goed voor de portemonnee. Leidingwater is gemiddeld 200 keer goedkoper dan flessenwater.”

“Er is de laatste jaren bovendien een echte koffie- en theecultuur ontstaan. Mensen gebruiken hun dure capsules en apparaten vaak echter in combinatie met leidingwater waar nog steeds kalk-, chloor- en metaalresten inzitten. Om de smaak van koffie en thee te verbeteren is het dus aangeraden om gefilterd leidingwater te gebruiken. Ook bij het douchen geeft gefilterd leidingwater heel wat voordelen. Zo drogen de haren minder uit en is het zachter voor de huid.”

Welke mogelijkheden zijn er op het vlak van regenwater en grondwater?

“Regenwater bevat heel wat onzuiverheden en bacteriën. Daarom hebben we een regenwaterstation ontwikkeld dat de geuren en kleuren uit het regenwater haalt en meteen ook mineralen toevoegt om het ‘te zachte’ regenwater wat stabieler te maken. Ten slotte doodt UV-licht alle bacteriën. Zo kan regenwater worden gebruikt voor de wasmachine, de toiletten en het wassen van de auto. Daarnaast kan ook grondwater worden ontdaan van o.a. kalk, ijzer, vuil en eventuele bacteriën. Dat gebeurt via een wateranalyse en een oplossing op maat.”

Catégories

Categorieën

Partager cet article

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van onze innovatieve oplossingen, tips en tricks.